Fotoshoot boeken?

Ben je geïnteresseerd geraakt, en wil je graag een fotoshoot boeken? Ik zal hier uitleggen hoe een fotoshoot in zijn werk gaat bij mij en wat je kunt verwachten en natuurlijk hoe je een fotoshoot kunt boeken bij mij. 

Vooraf

Als je graag een fotoshoot bij mij wilt met je hond of paard, dan kun je mij mailen, bellen of een appje sturen. Via hier zal ik je ook de tarieven laten zien en kun je kiezen uit verschillende prijs pakketen, brons, zilver & goud. Nu zul je denken, waarom zet je die niet op je website? Ik wil graag een persoonlijk contact met jou opbouwen! Dus al vanaf de eerste interesse die jij hebt in een fotoshoot bij mij, heb je al contact met mij persoonlijk,  en kan ik direct eventuele vragen beantwoorden. 

Vanuit daar kunnen we verder,  We bespreken wat jouw wensen/verwachtingen zijn, welke locatie hier mooi bij gaat passen en welke datum en tijd goed uitkomt. 

Als we dat geregeld hebben, stuur ik jou een vragenlijst. In deze vragenlijst kun je informatie invullen over jouzelf ( adres etc ) maar ook over jouw hond/paard. Op deze manier heb ik alle bebodigde informatie van jou en leer ik al een klein beetje meer over jouw hond/paard die ik tijdens de shoot kan gebruiken, en het allemaal zo ontspannen mogelijk verloopt. Dit hoeft dan namelijk niet meer vlak voor de shoot besproken te worden, waarbij jouw hond/paard maar staat te wachten. En kunnen we dus direct aan de slag! Voor de meeste honden/paarden scheelt dit alweer een stukje stress en dit vindt ik erg belangerijk. 

Ook kun je in de vragenlijst ervoor kiezen of je gebruik wilt maken van 1 van mijn jurken of van een fotografie halster/leiband ( zie andere pagina op deze website voor voorbeelden ) 

Hieronder kun je een deel zien wat er in de vragenlijst gevraagt wordt, zo heb je alvast een idee erbij. 

 

 

Tijdens de fotoshoot

We gaan naar de locatie die we samen hebben afgesproken. Vaak ga ik al wat eerder heen, om zelf al even een rondje te lopen en ideeën op te doen met wat mooie plekjes zullen zijn om te fotograferen. Als jij ook aangekomen bent met jouw hond/paard dan laat ik het dier rustig even aan mij wennen. Ik ben tenslotte een wildvreemde met dan ook nog eens een groot en lang gekkig apperaat in d'r handen. Per karakter van het dier ga ik hier weer anders mee om. Maar bij alle honden/paarden ga ik ze pas aaien/aandacht geven als ze hier zelf aan toe zijn en naar mij toe komen.  Mensentaal werkt tenslotte weer heel anders dan hoe paarden/honden met elkaar communiceren. 

We wandelen rustig naar de eerste plek waar we foto's gaan maken en gaan aan de slag. Vaak hebben we meerdere plekjes op dezelfde locatie waar we foto's gaan maken, zodat je toch ook weer wat variatie krijgt, en niet alles met precies dezelfde achtergrond. 

Ik zit nooit vast aan hoelang een fotoshoot gaat duren. We werken tenslotte met dieren, die stuk voor stuk weer heel verschillend zijn. Ik wil dus ervoor zorgen dat het zolang duurt als nodig is voor hond/paard. Vaak duurt een fotoshoot ongeveer 1,5 uur. 

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot ga ik thuis bezig met de foto's die we gemaakt hebben. Ik ga de foto's selecteren en haal hierbij de foto's waarbij bijvoorbeeld de ogen dicht zijn of foto's die niet goed  scherp zijn etc, er tussen uit. Daarna ga ik 1 foto bewerken, zodat je alvast een idee krijgt met hoe de foto's er bewerkt uit komen te zien. Deze preview foto ontvang je binnen een week op webformaat via wetransfer toegestuurd en mogen jij en ik alvast delen op social media. Wil je deze foto ook op hoge resolutie voor bijvoorbeeld het uitvergroten, dan kun je deze alsnog kiezen bij je pakket. Kies je deze foto niet, dan heb je 1 extra gratis foto die gebruikt kan worden op social media. 

Na ongeveer 1 week ontvang je een link & wachtwoord naar een persoonlijke bestelpagina. Hier zie je de bewerkte foto en de onbewerkte foto's. Hier kun je dus het aantal foto's wat bij je gekozen pakket hoort, zelf uitkiezen. Je kunt tegen betaling er ook meer kiezen. Zodra je keuze binnen is, ga ik ze bewerken en ontvang je binnen 1 maand alle foto's.

Je ontvangt de foto's digitaal via wetranfer in je mail en je ontvangt ze uitgeprint thuis gestuurd, onderaan lees je hier meer over.

Via wetransfer gaat er geen kwaliteit verloren met het vesturen van de foto's. Je krijgt van mij altijd de foto's op hoge resolutie zonder logo, voor afdrukken op bijvoorbeeld canvas. En je ontvangt ze op webformaat met logo, voor gebruik op sociaal media, zoals facebook en instagram. De webformaat foto's heb ik al verkleint & verscherpt. Dit zorgt ervoor dat de foto's super scherp en mooi blijven als je ze upload op je eigen sociaal media account, en niet de kwaliteit of kleuren etc, ineens anders zijn na het uploaden. 

Hieronder nog een voorbeeld met hoe een bestelpagina er uit ziet.

Fotopakketjes

Alle foto's die je bestelt hebt, krijg je uitgeprint op 10×15 cm kwaliteit fotopapier. Deze worden naar je toe gestuurd via de post in een super leuk pakketje! 

Hieronder zie je hoe dat eruit ziet. 

Ik hoop dat je zo een beetje een idee hebt, met hoe een fotoshoot verloopt bij mij en wat je kunt verwachten. Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Hieronder staat een knopje waarmee je direct met mij kunt whatsappen en je vraag kan stellen of natuurlijk je shoot kunt boeken!