Fotoshoot van begin tot eind

Hieronder zal ik uitleggen hoe een fotoshoot in zijn werk gaat bij mij van begin tot einde! Onderaan kun je ook nog een stukje vinden over de meest gestelde vragen en ik hoop dat het voor jou zo een heel stuk duidelijker wordt met wat je allemaal kun verwachten! Heb je nog wel vragen?? Stuur mij gerust een privé berichtje via whatsapp en je mag me ook altijd mailen. 


Vooraf

Als je graag een fotoshoot bij mij wilt met je hond, paard of kat, dan kun je mij mailen, bellen of een appje sturen om een afspraak te maken. Samen gaan we overleggen wat je wensen/verwachtingen zijn en gaan we een locatie kiezen en een datum prikken! Ook bespreken we alvast wat de reiskosten zullen zijn. 

 

Zodra we dit hebben gedaan krijg je van mij een digitale vragenlijst waar je alvast wat info in kunt vullen over jezelf en je dier en je fotoshoot pakket kunt kiezen die je graag wilt hebben. Ook kun je hier kiezen welke jurk je eventueel wilt lenen en of je gebruik wilt maken van een fotohalster/fotolijntje. Zo weet ik vooraf al precies wat jouw wensen zijn en of ik ergens nog rekening mee moet houden. Ook krijg je na het invullen van de digitale vragenlijst een factuur van mij waarbij je de shoot binnen 14 dagen kunt betalen. Let op, heb ik na 14 dagen geen betaling ontvangen? dan komt de gereserveerde datum weer vrij voor iemand anders. 

 

24 uur voor de fotoshoot hebben we samen nog even contact om de exacte tijd af te spreken. Zo kan ik als fotograaf goed kijken naar wat de weersvoorspellingen zijn en kunnen we gaan afspreken op het mooiste moment van de dag en uiteindelijk dus ook de mooiste foto's maken. Ik kan je dus eerder nog geen exacte tijd geven, maar soms al wel een schatting van welk dagdeel we gaan afspreken. 

 

 

 


Tijdens de fotoshoot

We gaan naar de locatie die we samen hebben afgesproken. Vaak ga ik al wat eerder heen, om zelf al even een rondje te lopen en ideeën op te doen met wat mooie plekjes zullen zijn om te fotograferen. Als jij ook aangekomen bent met jouw hond/paard dan laat ik het dier rustig even aan mij wennen. Ik ben tenslotte een wildvreemde met dan ook nog eens een groot en lang gekkig apperaat in d'r handen. Per karakter van het dier ga ik hier weer anders mee om. Maar bij alle honden/paarden ga ik ze pas aaien/aandacht geven als ze hier zelf aan toe zijn en naar mij toe komen.  Mensentaal werkt tenslotte weer heel anders dan hoe paarden/honden met elkaar communiceren

We wandelen rustig naar de eerste plek waar we foto's gaan maken en gaan aan de slag. Vaak hebben we meerdere plekjes op dezelfde locatie waar we foto's gaan maken, zodat je toch ook weer wat variatie krijgt, en niet alles met precies dezelfde achtergrond. 

Ik zit nooit vast aan hoelang een fotoshoot gaat duren. We werken tenslotte met dieren, die stuk voor stuk weer heel verschillend zijn. Ik wil dus ervoor zorgen dat het zolang duurt als nodig is voor hond/paard. Vaak duurt een fotoshoot ongeveer 1,5 uur

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot ga ik thuis bezig met de foto's die we gemaakt hebben. Ik ga de foto's selecteren en haal hierbij de foto's waarbij bijvoorbeeld de ogen dicht zijn of foto's die niet goed  scherp zijn etc, er tussen uit. Daarna ga ik 1 foto bewerken, zodat je alvast een idee krijgt met hoe de foto's er bewerkt uit komen te zien. Deze preview foto ontvang je binnen 1 dag op webformaat via wetransfer toegestuurd en mogen jij en ik alvast delen op social media. Wil je deze foto ook op hoge resolutie voor bijvoorbeeld het uitvergroten, dan kun je deze alsnog kiezen bij je pakket. Kies je deze foto niet, dan heb je 1 extra gratis foto die gebruikt kan worden op social media. 

Binnen 1 dag ontvang je een link & wachtwoord naar een persoonlijke bestelpagina. Hier zie je de bewerkte foto en de onbewerkte foto's. Hier kun je dus het aantal foto's wat bij je gekozen pakket hoort, zelf uitkiezen. Je kunt tegen betaling er ook meer kiezen. Zodra je keuze binnen is, ga ik ze bewerken en ontvang je binnen 4 weken alle foto's.

Je ontvangt de foto's digitaal via wetranfer in je mail en je ontvangt ze uitgeprint thuis gestuurd, onderaan lees je hier meer over.

Via wetransfer gaat er geen kwaliteit verloren met het vesturen van de foto's. Je krijgt van mij altijd de foto's op hoge resolutie zonder logo, voor afdrukken op bijvoorbeeld canvas. En je ontvangt ze op webformaat met logo, voor gebruik op sociaal media, zoals facebook en instagram. De webformaat foto's heb ik al verkleint & verscherpt. Dit zorgt ervoor dat de foto's super scherp en mooi blijven als je ze upload op je eigen sociaal media account, en niet de kwaliteit of kleuren etc, ineens anders zijn na het uploaden

Hieronder nog een voorbeeld met hoe een bestelpagina er uit ziet.

Fotopakketjes

Alle foto's die je bestelt hebt, krijg je uitgeprint op 10×15 cm kwaliteit fotopapier. Deze worden naar je toe gestuurd via de post in een super leuk pakketje! 

Hieronder zie je hoe dat eruit ziet. 

Ik hoop dat je zo een beetje een idee hebt, met hoe een fotoshoot verloopt bij mij en wat je kunt verwachten. Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Hieronder staat een knopje waarmee je direct met mij kunt whatsappen en je vraag kan stellen of natuurlijk je shoot kunt boeken!